Nocna waniliowo-kokosowa kaszka manna z musem rabarbarowym, truskawkami i bakaliami.
Składniki:
na bazę z kaszki:
- 3 łyżki kaszy manny,
- 3 łyżki kaszy manny,
- 200 ml mleka,
- 100 ml wody do rozmieszania kaszy,
- kokos,
- cukier/słodzik w preferowanej ilości
- dowolny aromat lub bez (u mnie waniliowy)
dodatki:
- domowy mus rabarbarowy,
- mieszanka studencka,
- truskawki
Przygotowanie:
Zagotowujemy mleko, kaszkę mieszamy z wodą i wlewamy do gotującego mleka. Ciągle mieszając czekamy aż trochę zgęstnieje, dodajemy substancje słodzącą :p , kokos i aromat. Dalej mieszając gotujemy do uzyskania pożądanej gęstości. Wlewamy do miseczki i odstawiamy do lodówki na noc. Rano wyciągamy i dekorujemy musem, truskawkami i bakaliami.
I jeszcze dla uzupełnienia podam wartość energetyczną:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz