Rolada z indyka z farszem pieczarkowym.
Składniki (na 1porcję):
- plaster sera żółtego,
farsz:
- 3 duże pieczarki,
- plaster szynki
- szczypiorek/cebula (1/4 małej)
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
+ papryka słodka do posypania mięsa
+ łyżka bułki tartej do opanierowania
+ sznurek lub wykałaczki
Przygotowanie: mięso rozbić na cienki kotlet. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć, cebulę, szynkę i ser pokroić. Na suchej patelni podsmażyć cebulę z szynką. Kiedy już będzie miała złotawy odcień podlać odrobinką wody. Chwilkę poczekać i dodać pieczarki. Dusić do zmięknięcia pieczarek. Doprawić. Przełożyć na posypane papryka mięso. Na wyłożony farsz poukładac kawałeczki sera żółtego. Zwinąć. Związać lub zamknąć za pomocą wykałaczek. Lekko opanierować w bułce tartej. Smażyć na suchej patelni do uzyskania lekko brązowego koloru. Przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Szacowana wartość energetyczna (bez dodatków):
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz