Kasza jaglana z suszonymi pomidorami, awokado i jajkiem.
Składniki (na 2 porcje):
- dowolna ilość kaszy
jaglanej (dałam mniej więcej około 100-120g),
- 10-12 suszonych pomidorów,
- całe awokado,
- 2 jajka ugotowane na twardo
- szczypta soli, cukru i
pieprzu
- 2 łyżki słonecznika
Ugotować kaszę (wcześniej ją
prażąc), odstawić. Pokroić drobno pomidory suszone.
Awokado i jajka
pokroić w kostkę,
wrzucić do kaszy, drobniutko posiekać pietruszkę i dodać do garnka. Słonecznik można dodać do sałatki, ale można również nasypać go na wierzch.
Super przepis na jaglankę! To moja królowa kasz :)
OdpowiedzUsuńmnie kasza jaglana spodobała się ugotowana po prostu z jabłkami i cynamonem. Jakoś nie wyobrażam jej sobie w sałatce :D
OdpowiedzUsuńale czas to zmienić, przy najbliższej okazji robię sałatkę!
Mnie tam nie trzeba taką sałatką przekonywać do tej kaszy. Uwielbiam ją pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńBardzo liczyłam na reanimację Twojego bloga :D i się doczekałam!!! świetne przepisy, pozdrawiam :) Ilona
OdpowiedzUsuńsmacznie! ;)
OdpowiedzUsuńZnając moje umiłowanie do natki pietruszki...pewnie byłoby jej w tej sałatce więcej niż wszystkich innych dodatków :D Przepis jak najbardziej do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuń