Otrębowe placuszki z owocami leśnymi, przełożone powidłami śliwkowymi. Podane z jogurtem naturalnym, malinami i drażetkami czekoladowymi.
Składniki (na 1 porcję):na placuszki:
- 5 łyżek zmielonych otrąb,
- łyżeczka mąki pszennej,
- piana z 2 białek ze szczyptą soli,
- cukier/słodzik (wg uznania),
- proszek do pieczenia (1/3 łyżeczki),
- owoce leśne (tu maliny i jagody),
- mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji
dodatkowo:
- 100g jogurtu naturalnego (można dosłodzić),
- owoce,
- czekoladowe drażetki,
- dowolny dżem do przełożenia placuszków (tu powidła śliwkowe)
Przygotowanie: robimy dokładnie tak jak tutaj.
Szacowana wartość energetyczna:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz