Serniczki z patelni z brzoskwiniami i mleczną czekoladą podane z "bitą śmietanką"
Składniki (na 1 porcję):
serniczki:
- 150g twarogu,
- 4 łyżki otrąb,
- łyżka mąki pszennej,
- białko,
- cukier/słodzik (tutaj 6 tabletek słodziku),
- 3 kostki mlecznej czekolady (można użyć dowolnej,
- pół brzoskwini,
"bita śmietanka" jak tutaj
Przygotowanie:
Ser rozgnieść widelcem z białkiem, wsypać suche składniki i wymieszać. Następnie dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i czekoladę.
Smażyć na rozgrzanej, suchej patelni najpierw na mocnym ogniu, a potem na słabszym, żeby nie były surowe w środku.
Przełożyć na talerz, udekorować resztą brzoskwini i bitą śmietanką. Najłatwiej jeść rękami :)
Szacowana wartość energetyczna:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz