niedziela, 2 grudnia 2012

Lekkie serniczki z makiem.

 
 Lekkie serniczki z tego przepisu z moimi modyfikacjami.
Przepis po modyfikacji:
na 3 kokilki:
- 100g chudego twarożku homogenizowanego,
- 50g ricotty,
- białko,
- słodzik (6tbl)
- łyżeczka mąki pszennej,
- łyżeczka skrobi,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- trochę groszków czekoladowych,
- łyżeczka maku,
- słonecznik do posypania.
- ewentualnie przyprawa do sernika.

Przygotowanie: zmieszać wszystkie składniki, bez białka, które ubijamy ze szczyptą soli i delikatnie przekładamy do masy. Przekładamy do foremek (na max 3/4 wysokości, bo bardzo mocno rosną) i wkładamy do nagrzanego na 220stopni piekarnika na około 20 minut, pilnując ich stanu.
Masy wyszło bardzo dużo, robiłam z zamiarem włożenia jej do jednej foremki, a wyszły aż 3.

Szacowana wartość energetyczna (całej masy):

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz