Galaretka z owocami i serkiem homogenizowanym.
Składniki (na 4 porcje):na galaretkę:
- 500ml dowolnego soku owocowego ( u mnie Costa czarna porzeczka)
- 300 ml wody
-cukier/słodzik do smaku ( u mnie 10 tabletek słodziku)
- 2 łyżki żelatyny
- dowolne owoce odpowiednie do smaku galaretki (tutaj użyłam jagód i truskawek)
+ serek homogenizowany do dekoracji (smakowy lub dosłodzony według uznania) (około 200g, czyli po 50g na porcję)
Przygotowanie: rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie. Dodać ją do soku i wody. Rozkruszyć słodzik i dodać do galaretki. Rozlać ją do naczyń. Do każdego wrzucić owoce. Schłodzić w lodówce do stężenia. Najlepiej na całą noc. Podawać z serkiem.
Szacowana wartość energetyczna:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz