Otrębowe tosty z pomidorem, szynką drobiową, serem żółtym i szczypiorkiem oraz z ogórkiem zielonym, szynką drobiową, serem żółtym i szczypiorkiem. Podane z keczupem i majonezem.
Składniki (na 2 tosty):- 3 łyżki zmielonych otrąb,
- łyżka mąki pszennej,
- pół łyżeczki proszku do pieczenia,
- białko,
- szczypta soli
dodatki (oczywiście dowolność wskazana :] )
- 2 plasterki szynki,
- ser żółty (1 plaster),
- pomidor,
- ogórek zielony,
- szczypiorek
Przygotowanie: otręby, proszek do pieczenia, mąkę i białko połączyć ze sobą. W razie gdyby było za gęste można dodać jogurtu naturalnego. Do ciasta dodać pokrojoną szynkę i połowę sera (również pokrojonego). Rozgrzany opiekacz posmarować delikatnie masłem lub oliwą (w zależności od opiekacza można pominąć, mój niestety tego wymaga) i wylać połowę ciasta, następnie ułożyć pomidora, ogórka, szczypiorek i resztę sera, po czym zalać to drugą porcją ciasta. Zamykamy opiekacz, odwracamy do góry nogami. Po około 2/3 minutach odwracamy do normalnej pozycji i pieczemy do uzyskania złotego koloru sprawdzając co jakiś czas stan naszych tostów.
Szacowana wartość energetyczna (same tosty, bez keczupu i majonezu):
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz