niedziela, 16 września 2012

Mleczna chmurka z truskawkami i prażonymi migdałami.


 Mleczna chmurka z truskawkami i prażonymi migdałami
Składniki (na 1 porcję):
- białko,
- 3 łyżki otrąb zmielonych
- szczypta soli,
- cukier/słodzik do smaku,
- szklanka (ok.250ml) mleka,
- truskawki
- łyżka prażonych migdałów

Przygotowanie: wstawić mleko. W czasie gdy będzie się grzało ubić pianę z białka i szczypty soli, delikatnie dodać zmielone otręby. Mleko posłodzić. Kiedy będzie się zaczynało gotować powoli, mieszając dodawać masę z białka. Piana nie opadnie i będzie tego bardzo dużo. Przelać do dużej miski. Udekorować pokrojonymi truskawkami i uprażonymi wcześniej płatkami migdałów.
Szacowana wartość energetyczna:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz