sobota, 9 czerwca 2012

Naleśniki otrębowe z serkiem waniliowym i prażonym jabłkiem z cynamonem.



Naleśniki otrębowe z serkiem waniliowym (w środku), prażonym jabłkiem z cynamonem oraz truskawkami i ryżem preparowanym jako dekoracja.

Składniki:
na naleśniki (przepis tutaj)
dodatki:
- jabłko+trochę wody+opcjonalnie jakieś dosłodzenie do smaku+pół łyżeczki cynamonu.
- serek waniliowy lub (twarożek naturalny+aromat waniliowy+trochę mleka+dosłodzenie),
- mała garstka ryżu preparowanego czekoladowego.
- truskawki,
Przygotowanie:
Usmażyć naleśniki. Przełożyć na patelnię i najlepiej przykryć. Jabłko obrać ze skórki. Część zetrzeć na tarce na średnich oczkach, a część pokroić w kostkę. W małym garnuszku zagotować odrobinę wody z cynamonem i dołożyć do tego jabłko.Gotować aż do zmięknięcia i odparowania wody. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Przełożyć naleśniki serkiem. Udekorować jabłkami.











Szacowana wartość energetyczna:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz