środa, 13 czerwca 2012

Owsianka szarlotkowo-budyniowa z bakaliami


Szarlotkowo budyniowa owsianka z bakaliami, truskawkami, jabłkiem z cynamonem i prażonymi migdałami.
 Składniki:
- 2 łyżki płatek owsianych,
- 2 łyżki otrąb,
- 3 łyżki zmielonych otrąb,
- 250 ml mleka,
- 150 ml wody do namoczenia płatek,
- 1/2 dużego jabłka,
- truskawki,
- dowolne słodzidło
- bakalie (tu żurawina, słonecznik, rodzynki),
- łyżeczka proszku budyniowego śmietankowego.
dodatki: prażone migdały, rodzynki, truskawki, reszta jabłka obsypana cynamonem.
Przygotowanie: ugotować owsiankę z podanych składników. Uprażyć migdały na suchej patelni. Udekorować.


Szacowana wartość energetyczna:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz