niedziela, 24 czerwca 2012

Biszkoptowy pełnoziarnisty omlet z dżemem i owocami.


 Biszkoptowy pełnoziarnisty omlet z dżemem i owocami.
Składniki:
- 5 łyżek zmielonych otrąb
- łyżka mąki pszennej
- 3 białka (lub 2 całe jajka)
- cukier/słodzik do smaku (u mnie 5 tabletek słodziku),
- proszek do pieczenia
- mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji (gęstej śmietany)
- dowolny aromat ( u mnie śmietankowy)
- dżem
- dowolne owoce do dekoracji.
Przygotowanie:
ubić białka na sztywno, dodać pozostałe składniki. Usmażyć na suchej teflonowej patelni (przekładając na talerz po usmażeni jednej strony i zrzucając go na drugą stronę z powrotem na patelnię) Przełożyć na talerz , posmarować grubą warstwą dżemu (u mnie domowy truskawkowy), udekorować owocami.














Szacowana wartość energetyczna:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz