Pełnoziarniste placuszki z bakłażana z serkiem wiejskim. Podane z keczupem.
Składniki( na 1 porcję, 6 placuszków)
- 1/2 średniego bakłażana,
- mały kubeczka serka wiejskiego (150g),
- białko (lub całe jajko),
- 5 łyżek mąki pełnoziarnistej (lub jakiejkolwiek),
- przyprawy do smaku (bazylia, tymianek, sól, pieprz kolorowy, odrobinka cukru),
- proszek do pieczenia (1/2 łyżeczki),
Przygotowanie: bakłażana zetrzeć na średnich oczkach tarki, posolić, poczekać aż puści sok, który należy odlać.
Dodać resztę składników (serek wiejski na sam koniec). Smażyć na
rozgrzanej, suchej patelni teflonowej. Podawać z keczupem, pomidorami,
dowolną sałatką.
Szacowana wartość energetyczna:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz