Składniki:
- 3 czubate łychy płatek owsianych,
- 10 orzechów laskowych,
- około 5 fistaszków (orzechy arachidowe w skorupkach),
- łyżkę miodu, olejek waniliowy, trochę słodzika - zmieszane w jedną całość.
Przygotowanie: na patelnię wlałam miód z pozostałymi składnikami (to jest jakby "klej" do musli, ponadto nieźle je słodzi :D)
Czekam aż miód zrobi się płynny, wrzucam na to pokrojone orzechy i daję
im chwilkę, żeby się uprażyły. Następnie dorzucam płatki i energicznie
mieszam, żeby wszystkie obtoczyły się w miodzie. Odstawiam do
ochłodzenia. W tym czasie musli robi się suche. Jest naprawdę pyszne.
Nie to co sklepowe cukrowe zlepki. To jest akurat mocno orzechowe, ale
można wykorzystać wiele różnych kombinacji. Morele suszone, żurawina,
rodzynki, migdały, kokos, dosłownie wszytsko będzie pasowało :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz