sobota, 9 czerwca 2012

Koktajl truskawkowy z nutką waniliową.


 Koktajl truskawkowy z nutką waniliową.
 Składniki (na około 6 porcji):
- 300g truskawek,
- 300 ml mleka,
- 300 ml maślanki/kefiru,
- lód w ilości dowolnej (jak najwięcej),
- woda do pełności dzbanka (około 500ml)
- jeśli uznamy, że jest mało słodkie, potrzeba jeszcze coś dosładzającego
- aromat waniliowy
+ jeśli chcemy można dodać, np płatki owsiane, słonecznik, i.t.p. (tutaj są właśnie wcześniej wymienione :) )

Przygotowanie: umyte i odszypułkowane truskawki potraktować blenderem (jeśli nie posiadamy, to po prostu jak najbardziej rozgnieść), wlać do dzbanka, wlać płyny, dosłodzić do smaku. Jeśli chcemy dosypać dodatki i dodać aromatu. Dokładnie wymieszać i wrzucić lód.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz