czwartek, 25 kwietnia 2013

Piankowa owsianka z cukinią

 Piankowa owsianka z cukinią z gorzką czekoladą, ricottą, masłem orzechowym i biszkoptami.
 Szacowana wartość energetyczna:

- 50g mieszanki płatków i otrąb,                               + 2 małe kostki gorzkiej czekolady,
- szklanka mleka (1:1 z wodą),                                     + łyżka ricotty,
- średnia cukinia (około 150-180g)                          + łyżeczka masła orzechowego,
- coś do posłodzenia,                                                       + 2 biszkopty.
- 2 ubite na bardzo sztywno białka.

Ugotować płatki na bardzo gęsto, lekko ostudzić. Dodać startą na średnich oczkach cukinię i wymieszać dokładnie. Dodać ubite białka i chwilkę podgotować do uzyskania gęstej konsystencji (po dodaniu białek i cukinii zrobi się rzadsza)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz