poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Pudding owsiano otrębowy.


 Pudding owsiano otrębowy z siemieniem lnianym, podany z sosem karobowym, ananasem, gorzką czekoladą, truskawką i kleksem bitej śmietany.
 Szacowana wartość energetyczna:

Przepis: 3 łyżki mieszanki otrąb (pszenne, żytnie, owsiane), 2 łyżki płatków owsianych, płaska łyżka proszku budyniowego, łyżka siemienia lnianego, 200 ml mleka (lub mleka 1:1 z wodą), ubite na sztywno białko, coś do posłodzenia
Zmielone na pył płatki i otręby zagotować z mlekiem i siemieniem. Odstawić do lekkiego wystudzenia. Dodać budyń rozmieszany z odrobiną wody i znów zagotować. Dodać ubite białko, dokładnie wymieszać i znów zagotować. Przełożyć do miseczki, przykryć i wstawić na noc do lodówki. Rano ogrzać miskę od spodu i wyciągnąć pudding na talerz. Ozdobić dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz