środa, 23 maja 2012

Nocna kaszka manna z musem rabarbarowym, truskawkami i bakaliami.

Nocna waniliowo-kokosowa kaszka manna z musem rabarbarowym, truskawkami i bakaliami.
Składniki: 
na bazę z kaszki:
- 3 łyżki kaszy manny, 
- 200 ml mleka, 
- 100 ml wody do rozmieszania kaszy, 
- kokos,
- cukier/słodzik w preferowanej ilości
- dowolny aromat lub bez (u mnie waniliowy)
dodatki:
- domowy mus rabarbarowy, 
- mieszanka studencka, 
- truskawki
Przygotowanie:
Zagotowujemy mleko, kaszkę mieszamy z wodą i wlewamy do gotującego mleka. Ciągle mieszając czekamy aż trochę zgęstnieje, dodajemy substancje słodzącą :p , kokos i aromat. Dalej mieszając gotujemy do uzyskania pożądanej gęstości. Wlewamy do miseczki  i odstawiamy do lodówki na noc. Rano wyciągamy i dekorujemy musem, truskawkami i bakaliami.
 I jeszcze dla uzupełnienia podam wartość energetyczną:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz