niedziela, 26 sierpnia 2012

Pełnoziarniste muffinki ze śliwkami.


Pełnoziarniste muffinki ze śliwkami.
Składniki (na 6 babeczek):
- 4 łyżki mąki pełnoziarnistej
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 2 białka,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/4 szklanki maślanki (można zastąpić mlekiem, jogurtem, kefirem, wodą)
- cukier/słodzik (tu 12 tabletek słodziku)
- 2 łyżki musu jabłkowego (można dodać startą i podgrzaną 1/2 jabłka),
- 4 śliwki,















 Przygotowanie: zmieszać dokładnie wszystkie składniki (oprócz śliwek, które dodajemy na samym końcu pokrojone w małą kostkę). Przekładamy powstałe ciasto do foremek (do 2/3 wysokości, bo mocno rosną) i pieczemy 40 minut w 200 stopniach. Sprawdzając, czy się zbrązowiły.
Szacowana wartość energetyczna (1 sztuka):

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz