wtorek, 29 maja 2012

Serowa jajecznica z bazylią i keczupem.


Serowa jajecznica z bazylią i keczupem, tost pszenny z serem żółtym i keczupem, ozdobna rzodkiewka.
Składniki: 
- 3 jajka (od domowych kur),
- plaster sera zółtego,
- trochę bazylii do smaku (u mnie suszona, ale myślę, że lepsza byłaby świeża),
- przyprawy (u mnie tylko szczypta soli)
- koperek i keczup do dekoracji

- 1 kromka chleba tostowego,
- 1/2 plasterka sera żółtego,
- opcjonalnie trochę masła,
- keczup
Przygotowanie:
Przygotować kanapkę. Pokroić drobno plasterek żółtego sera. Następnie zrobić jajecznicę, dodając na suchą teflonową patelnię kolejno jajka i bazylię. Mieszczjąc poczekać do ścięcia się jajek, posolić i zdjąć z ognia. Dodać żółty ser, wymieszczać i poczekać do rozpuszczenia się sera. Wyłożyć na talerzyk. Przyozdobić gałązkami świeżego koperku i odrobiną keczupu. Rzodkiewkę ponacinać przez środek tworząc takie jakby ząbki.











Szacowana wartość energetyczna:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz