sobota, 30 marca 2013

Lekki krem kokosowy.

Lekki krem kokosowy.
Składniki (na mały słoiczek):
- 50g wiórków kokosowych,
- łyżka masła,
- 150g kremowego serka (tutaj ricotta)
- 50g mleka w proszku odtłuszczonego (lub granulowanego),
- słodzidło (tu 10tbl słodzika)
- łyżeczka cukru waniliowego,
- mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Przygotowanie: Wiórki zblendować do uzyskania gładkiej masy, dodać masło i serek, zmieszać. Dodać mleko w proszku, a kiedy okaże się zbyt gęste dolać troszkę mleka. Dosłodzić i dodać cukier waniliowy. Przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce (gęstnieje) do tygodnia.
Szacowana wartość energetyczna (1 łyżka ~15g):

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz