wtorek, 31 lipca 2012

Zupa owocowa z makaronem.


 Zupa owocowa (z przewagą malin) z makaronem nitki, jogurtem naturalnym, truskawkami i odrobinką masła orzechowego dla ozdoby :D
Składniki (na 1 porcję): 
- 200g owoców (utaj maliny, truskawki, jagody, wiśnie, czereśnie -> wszystkie mrożone)
- 500 ml wody
- cukier/słodzik do smaku (tutaj 7 tabletek słodziku)
- łyżeczka kisielu truskawkowego lub skrobi ziemniaczanej
- 50g makaronu
- łyżka jogurtu naturalnego
- opcjonalnie łyżeczka masła orzechowego
Przygotowanie: ugotować do miękkości owoce, następnie przetrzeć je przez sitko. Dodać rozmieszaną w kilku łyżkach wody skrobię lub kisiel i mieszając jeszcze chwilkę pogotować. Odstawić do lekkiego wystygnięcia, lub jeśli chcemy na zimno to wstawić do lodówki. Podawać z dowolnymi dodatkami, w tym przypadku z makaronem, jogurtem i kleksem masła orzechowego ;)
Szacowana wartość energetyczna:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz