sobota, 21 lipca 2012

Placuszki otrębowe z owocami leśnymi.


:
 Otrębowe placuszki z owocami leśnymi, przełożone powidłami śliwkowymi. Podane z jogurtem naturalnym, malinami i drażetkami czekoladowymi.
 Składniki (na 1 porcję):
na placuszki:
- 5 łyżek zmielonych otrąb,
- łyżeczka mąki pszennej,
- piana z 2 białek ze szczyptą soli,
- cukier/słodzik (wg uznania),
- proszek do pieczenia (1/3 łyżeczki),
- owoce leśne (tu maliny i jagody),
- mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji

dodatkowo:
- 100g jogurtu naturalnego (można dosłodzić),
- owoce,
- czekoladowe drażetki,
- dowolny dżem do przełożenia placuszków (tu powidła śliwkowe)







 Przygotowanie: robimy dokładnie tak jak tutaj.







Szacowana wartość energetyczna:

Naleśnikowa Sobota 2

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz