sobota, 15 grudnia 2012

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej.

 Krem czekoladowy z kaszy jaglanej.
 
Składniki (na słoiczek 300ml):
- 50g kaszy jaglanej,
- szklanka wody,
- coś do posłodzenia (tutaj 10 tbl słodzika, ale było za słodkie),
- 2 łyżki kakao naturalnego,
- 2 łyżeczki kakao słodzonego,
- mały banan,
- kilka orzechów laskowych (około 8-10 szt),
- szczypta soli.

Przygotowanie: Kaszę przepłukać pod gorącą wodą i wrzucić do gotującej się osolonej wody. Kiedy już się ugotuje razem z bananem i orzechami wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę. Następnie dosypać do masy kakao, małą szczyptę soli oraz posłodzić i ponownie zmiksować. Krem jest genialny ;) Może nie tak jak Nutella, ale bardzo zdrowy i równie smaczny ;)
Szacowana wartość energetyczna (porcja 50g):

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz