czwartek, 4 lipca 2013

Clafoutis brzoskwiniowo truskawkowe.


Clafoutis brzoskwiniowo truskawkowe z białą czekoladą, słonecznikiem, pestkami dyni i Nutellą.
Przepis (na 1 porcję):
ciasto:
- 50g mielonej mieszanki otrąb i płatków owsianych,
- łyżka mąki pszennej,
- 2 białka lub całe jajko,
- mleko do konsystencji ciasta naleśnikowego,
- coś do posłodzenia,
- szczypta soli,
dowolne owoce: tu duża brzoskwinia i około 10-15 dużych truskawek pokrojonych na połówki.
Przygotowanie: zmieszać składniki ciasta i odstawić na trochę. W tym czasie pokroić owoce i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać ciastem i wstawić do rozgrzanego do 180-190 stopni piekarnika. Piec do uzyskania złotej skórki 25-30 min.
Szacowana wartość energetyczna 
(z przepisu - bez dodatków):

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz