sobota, 5 stycznia 2013

Mocno czekoladowy krem z awokado i banana.

Po kakaowym kremie z kaszy jaglanej przyszedł czas na awokado ;) Równie pyszny zamiennik Nutelli. Ten jest gęstszy, bardziej zwarty i trudno go wyjadać łyżeczką bo ilość kakao jest duża :D Ale na kanapki, czy jako dodatek jest świetny.
 Mocno czekoladowy krem z awokado i banana.
Składniki (na słoiczek 200g i trochę):
- awokado,
- pół małego banana,
- coś do posłodzenia (tutaj 5 tbl słodzika),
- aromat waniliowy (~3-4 krople),
- 2-3 łyżki kakao naturalnego,
- jeśli chcemy można dodać trochę orzechów lub masła orzechowego. Równie dobrze sprawdzą się też wiórki kokosowe!

Przygotowanie: obrane awokado i banana zmiksować na gładką masę, posłodzić, dodać aromat i kakao. Wymieszać łyżką.

Szacowana wartość energetyczna (porcja ~20g):

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz