środa, 12 września 2012

Kapusta "na słodko"


 Kapusta "na słodko"
Składniki (na 5 porcji):
- średnia główka kapusty (użyłam około 1,5kg),
- pęczek koperku
- pęczek natki pietruszki,
- pół pęczka selera naciowego,
- duża marchewka,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- łyżka mąki,
- łyżczka cukru.
- łyżka oliwy z oliwek, 
- przyprawy: przyprawa warzywna, odrobina pieprzu.

Przygotowanie: Wszystkie warzywa dokładnie pokroić (kapustę na paseczki, marchewkę w półtalarki, natki drobno posiekać). Ugotować do miękkości. Doprawić, dodać koncentrat, mąkę i łyżkę oliwy z oliwek i cukier.
 Szacowana wartość energetyczna:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz