niedziela, 4 listopada 2012

Omlet Kaiserschmarrn z jogurtem i sosem truskawkowym

 Otrębowy omlet Kaiserschmarrn z jogurtem naturalnym, sosem truskawkowym, małą Princessą kokosową, lodami bakaliowymi i słonecznikiem.
  Szacowana wartość energetyczna:

Przepis :)
Składniki: omlet: 3 łyżki otrąb(~30g), łyżka mąki pełnoziarnistej, łyżeczka mąki pszennej, cukier/słodzik, pół łyżeczki proszku do pieczenia, białko, ~100ml mleka,
dodatki: 150g jogurtu natruralnego (dosłodziłam), mrożone truskawki przesmażone ze słodzikiem i odrobiną wody), malutki (18g) wafelek kokosowy, 2 łyżki lodów bakaliowych, łyżeczka słonecznika.
Przygotowanie: zmieszać wszytskie składniki oprócz białka, które ubijamy i dodajemy do masy. Następnie delikatnie przelewamy ją na rozgrzaną patelnię i smażymy, przewracamy na drugą stronę i po chwili dzielimy na kawałki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz